Sax&more

maj 5th, 2016 Komentarji so izklopljeni za Sax&more

Sax_more

Ideja projekta Sax & more se je razvila leta 2011 v Varaždinu (Hrvaška), od takrat pa je v Varaždinu festival zgodil že trikrat (2011, 2012 in 2014). Zaradi odlične odzivnosti publike, smo se odločili festival predstaviti tudi v Velenju.
Cilj projekta je predstaviti saksofon prav vsakemu in pokazati njegovo raznovrstnost ter uporabo v vsakdanjosti. Zato bo festival Sax & more vseboval tri koncerte.

Sledite dogodku tudi na facebooku: www.facebook.com/saxandmore


KOLIKO SAKSOFONOV VIDIŠ? / Titov trg, ob 9:30
Na velikem koncertu na Titovem trgu bo nastopilo veliko številko saksofonistov in tudi ostalih instrumentalistov. Koncert bo otvoril Big Bang glasbene šole Velenje pod vodstvom Janija Šuligoja. Sledil bo nastop evropsko poznanega du

eta The Saxtopus, ki bo predstavil saksofon v popularni glasbi. Med koncertom se bodo manjše zasedbe saksofonistov sprehajale po trgu in se s svojimi klasično-zabavnimi točkami približali prebivalcem Velenja. Za veliki zaključek koncerta bo poskrbel Orkester saksofonov glasbene šole Velenje pod vodstvom Aleša Logarja.

OKOLI SVETA SKOZI ZVOK SAKSOFONA / Galerija Velenje, ob 19:00
Saksofon ima v klasični glasbi veliko večji spekter kot v popularni glasbi, pa vendar nam je nekoliko bolj nepoznan v takšni vlogi. Z zvokom saksofona bomo prepotovali različne zvrsti in stile klasične dvoranske glasbe. Saksofon bo predstavljen v sodelovanju z različnimi instrumenti, sodelovali pa bodo glasbeniki Sara Beriša – saksofon, Ivan Batoš – klavir (Hrvaška), Neva Berke – flavta, Katja Šumečnik – harfa ter godalni kvartet Korunštrajh.

FREE TIME SAX / Terasa bara Mozaik, ob 20:00
Na zaključnem koncertu Sax & more pa bomo predstavili saksofon v prostem času. Nastopil bo trio Strings & Keys iz Hrvaške. Saksofon pa bo spremljal nežen ženski vokal, klaviature in kitara.

Comments are closed.